Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe lang moeten ze koken?

Drie tot vier minuten koken. Daarna 20 minuten laten nagaren in de pan.

Moet ik de onderkant van de asperge (+/- 2 cm) eraf snijden als ik ze klaar maak?

Nee, dat hoeft niet indien u te maken heeft met echte verse asperges zoals bij ons te krijgen. Ook de onderkant is heerlijk. Asperges die u in de supermarkt koopt zijn echter vaak uitgedroogd. In dat geval doet u er wel verstandig aan om er iets vanaf te snijden.

Hoe kan ik asperges het beste thuis bewaren?

Laat de asperges in de zak zitten en bewaar ze in de koelkast. Let er op dat als u witte asperges koopt dat u ze eveneens donker neer legt als u ze langer wilt bewaren. U kunt verse asperges best een aantal dagen goed houden. Dit geldt ook voor de geschilde asperges.

Hoe kan ik zien of de asperges die ik wil kopen vers zijn?

Als je ze kunt buigen is het echt mis. Koop ze dan alstublieft niet want die smaken verschrikkelijk. Het beste advies dat wij u kunnen geven is: koop ze vers bij de Laarhoeve.

Wanneer stopt het seizoen?

Rond 24 juni, de feestdag Sint Jan.

Wat gebeurt er met de asperges die niet op de boerderij verkocht worden?

De asperges die wij niet aan de klanten in onze winkel kwijt kunnen, worden naar de veiling gebracht. Ook als u ze dus ergens anders koopt hebt u een heel klein kansje dat ze van onze boerderij af komen. Al zijn ze dan heel wat minder vers.

Smaken alle asperges hetzelfde?

De asperges die wij verkopen smaken bijna allemaal hetzelfde. Alleen de groene asperges zijn iets pittiger van smaak. Het gaat er bij asperges dan ook meer om hoe ze eruit zien. Mooie rechte en witte asperges hebben de voorkeur.